Verschil tussen PE en PVC partytent zeilen

 

Op onze website kom je partytenten tegen van PE en PVC

We willen je graag uitleggen wat de verschillen tussen deze zeilsoorten zijn.
 
Zonder kennis over partytenten is het lastig om de juiste partytent te vinden bij de juiste aanbieder. Je wilt de beste prijs/kwaliteit verhouding.
Daarom is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen de partytenten.
De kwaliteit van de partytent is afhankelijk van een aantal factoren: soort zeilen, materiaal van de zeilen, stevigheid van de staanders etc.
De verschillen tussen de partytenten worden uitgelegd in de blog over de verschillen tussen de partytenten.
 

Hieronder de verschillende soorten materialen die worden gebruikt in de zeilen van ons aanbod partytenten:

 

Partytenten met PE zeilen

Partytenten met PE zeilen worden veelgebruikt. PE is het meestgebruikte kunststof (plastic) en wordt gebruikt in veel producten zoals plastic flesjes, zakken, elektrische kabels en andere plastic verpakkingen. De PE zeilen van de partytenten zijn gemaakt van soort geweven plastic. De zeilen van onze PE partytenten wegen 200 gram per m². De PE zeilen bieden uitstekende bescherming tegen felle zonnestralen, dankzij de UV afstotende werking van de PE zeilen en zijn relatief sterk. Doorgaans geldt voor deze zeilen, hoe zwaarder hoe sterker. Partytenten met PE zeilen zijn voordelig en geschikt voor partytenten die maar enkele dagen achtereen blijven staan.
 
Kenmerken zeilen PE partytenten:

 1. 100% waterdicht
 2. UV bestendig
 3. 200 gram per m²
 4. Stevig
 5. Voordelig

 

Partytenten met PVC zeilen

Partytenten met PVC zeilen worden het meest gebruikt. Denk bij PVC zeilen aan de zeilen van een vrachtwagen (weegt gemiddeld rond de 700 gram per m²). Onze PVC partytent zeilen wegen van 500 tot 620 gram per m². Ook voor dit materiaal geldt hoe zwaarder, hoe sterker het zeil. De PVC zeilen zijn UV bestendig en 100% waterdicht. Dankzij de sterke 620 grams per m² PVC zeilen is de partytent bestand tegen extreme weersomstandigheden. De stevige PVC zeilen zijn ongevoelig voor scheuren onder (hoge) spanning en door de buitengewone weerbestendigheid is de partytent met PVC zeilen geschikt om het hele jaar te laten staan. Alle naden van de PVC partytent zeilen zijn onder hoge temperatuur aan elkaar gelast en hierdoor zeer sterk en absoluut waterdicht.
 
Kenmerken zeilen PVC partytenten:

 1. 100% waterdicht
 2. UV bestendig
 3. Bestand tegen extreme weersomstandigheden
 4. 500 tot 620 gram per m²
 5. Lange levensduur
 6. Brandvertragend
 7. Zeer sterk

 

Brandvertragend

De zeilen van de PVC partytenten zijn brandvertragend en dragen bij aan de veiligheid van de gasten tijdens een (buurt)feest of tijdens een barbecue. Met de brandvertragende zeilen is het toegestaan om bij of in de tent te koken of te roken. Uiteraard moet er worden opgepast met verwarmingselementen.
 

Advies

✓ Wil je de partytent voor korte periodes gebruiken, dan is de PE Partytent een goede voordelige keuze.
✓ Wil je de partytent voor vaker gebruiken voor (buurt)feestjes of barbecues, dan is de PVC Classic partytent de juiste keuze.
✓ Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in normale weersomstandigheden, dan is de PVC Premium partytent uitermate geschikt.
✓ Wil je de partytent het gehele jaar laten staan in ruwe weersomstandigheden? Dan is de PVC Professional partytent de beste keuze.
 
Zeilen voor de partytenten zijn ook los verkrijgbaar. Bekijk losse dakzeilen, zijwanden of eindwanden.
 
Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.