Zelf een biertafelset maken

Hoe maak je zelf een biertafelset en wat ben je er voor nodig?

 

De Biertafelset

Een biertafelset bestaat uit het algemeen uit 1 tafel en 2 banken aan beide kanten ernaast. In de loop van de jaren is de biertafelset uitgegroeid tot een ongekend populaire inklapbare tuinset, terrastafel en oktoberfeest set. Bijna iedereen heeft wel eens aan zo’n blanke houten tafel met groene onderstellen gezeten.
Tegenwoordig maken ook steeds meer mensen zelf een biertafelset van steigerhout of andere materialen.
 
Als de gangbare biertafels uit ons assortiment voor jou of jouw tuin of terras niet geschikt zijn, kun je er voor kiezen om zelf een biertafelset te gaan maken. Zelf een biertafelset maken is makkelijker dan je denkt. Zolang je de juiste benodigdheden voor het maken van de biertafel en banken maar in huis hebt.

Voorbereiding

 • Bedenk waar je de bladen van gaat maken
 • Bepaal de afmeting van de tafel en banken
 • Bepaal de breedte van de tafel en banken
 • Bedenk welke kleur je biertafelset moet krijgen.

 

Scroll verder voor het stappenplan..

 

Bestaande biertafelsets:

Stappenplan voor het maken van je biertafel en banken

 1. Zorg voor geschikte bladen
 2. Zorg voor geschikte bladen voor de biertafel en banken. De onderstellen zijn gemaakt voor tafelbladen van 180cm tot 220cm lang en 50cm tot 80cm breed. Voor de 80cm brede tafel ben je het onderstel van 60cm breed nodig. De bierbanken zijn over het algemeen 25cm breed. De dikte van de bladen moet bij onze bouten en moeren niet dikker zijn dan 32mm anders ben je langere bouten nodig.

 3. Behandel de bladen
 4. Maak de randen van de banken en tafel wat rond om scherpe randen te voorkomen. Dit kan met een radiusfrees of met een schuurmachine met grof schuurpapier. Voordat je de onderstellen op de biertafel en banken monteert is het verstandig deze vast te verven en eventueel te lakken.

 5. Plaats de onderstellen
 6. Leg de onderstellen en kliksloten los op de onderkant van de bladen en markeer de plaats waar de gaten geboord moeten worden voor de bevestigingsbouten.
  Zorg er even voor dat alles netjes in het midden van de bladen ligt en de onderstellen evenwijdig uit elkaar staan. Boor hierna de gaten in de bladen met een boor m6 en steek de bouten door de gaten. Zet de onderstellen en kliksloten erop en draai de borgmoeren vast met sleutel 10 of diepe dop.

 7. Genieten van je werk!
 8. Het is je gelukt! De biertafelset is gemonteerd en klaar. Nu is het tijd om te genieten van je unieke biertafelset!