Waar moet je op letten bij de aanschaf van een partytent

Er zijn tal van redenen waarom je een partytent nodig kunt zijn. daarom zijn er ook vele soorten partytenten in allerlei afmetingen, kleuren en kwaliteiten.

Voordat je tot een aankoop overgaat is het verstandig om voor jezelf antwoord te geven op de volgende vragen:

 

 1. Welke ruimte heb ik tot mijn beschikking?
 2. Past de partytent die ik wil op die plaats? Houd rekening met de extra meter rondom voor eventuele verankering van scheerlijnen en haringen.
 3. Hoeveel mensen moeten er in passen? Richtlijn hiervoor is 1 persoon zittend per m² en 1,5 personen staand per m²
 4. Hoe lang moet de partytent blijven staan? Partytenten die langere tijd moeten blijven staan adviseren we de Partytent PVC Premium of, indien je een wat hogere tent wilt, de PVC Professional
 5. Wil ik een bepaalde kleurstelling?
 6. Past de partytent die ik graag wil binnen mijn budget?

Natuurlijk is het te gemakkelijk om direct te beweren dat wij van Partytentkopen.nl de beste kwaliteit partytent bieden. Er zijn ook aanbieders die schijnbaar hetzelfde bieden, maar toch kleine verschillen hebben die net zó belangrijk zijn. Daarom nodigen wij je uit om onderstaande kwaliteiten te vergelijken met andere aanbieders.

  Bekijk en vergelijk de volgende punten:

   

 • Vergelijk de zeilen, er zijn 3 gangbare soorten zeilen, Polyester, PVC en Polyethyleen(PE)
  Hiervan is PVC het beste en sterkste materiaal.
 • Het gewicht van de zeilen is meestal aangegeven in grams per m². Hiervoor geldt hoe zwaarder hoe beter.
 • Hoe zijn de naden van de zeilen afgewerkt? Gestikt of gelast. Gelaste naden hebben uiteraard de voorkeur, dit is vele malen sterker.Gouden stelregel “Hoe zwaarder de zeilen hoe sterker ze zijn”
 • Kijk naar de dikte van het buizenframe en de afwerking (geverfd of gegalvaniseerd)
 • Montage van het frame. Hoe wordt het frame aan elkaar gezet? Oogbouten heeft de voorkeur boven een kliksysteem dat gauw kapot gaat.
 • Vergelijk de bevestiging van de zeilen: Zeilen die met klittenband vastgezet worden maken een grotere kans om uit te scheuren dan de rekbare elastieken.

Als je deze punten hebt vergeleken met andere aanbieders hebben we er een groot vertrouwen in dat je uiteindelijk weer bij ons terechtkomt