Materialen

Op deze pagina vind je alle informatie over de materialen die gebruikt worden in onze partytenten met buizenframe. Onze partytenten met buizenframe zijn gebouwd met een ⌀38 mm gegalvaniseerd stalen frame voor duurzaamheid en stabiliteit. De zeilen zijn vervaardigd van sterk PVC-materiaal met een gewicht van 550 gram per m², wat zorgt voor brandvertraging, UV-bestendigheid en waterdichtheid, of van PE, PE-zeilen een lichter alternatief bieden voor specifieke toepassingen.

Materialen | Buizenframe partytenten

Zeilsoort: PVC

 1. Waterdicht: PVC-zeil is volledig waterdicht, wat betekent dat het bestand is tegen regen, vochtigheid en andere vormen van vocht. Dit maakt het ideaal voor gebruik in buitentoepassingen zoals partytenten en dekzeilen.
 2. Duurzaamheid: PVC-zeil is uiterst duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder te verslechteren. Het is bestand tegen slijtage, scheuren en vervaging door blootstelling aan de zon.
 3. Brandvertragend: Veel PVC-zeilen zijn behandeld om brandvertragend te zijn, wat betekent dat ze minder snel vlam vatten en langzamer branden als ze worden blootgesteld aan vuur. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen waar veiligheid een prioriteit is.
 4. UV-bestendigheid: PVC-zeil is bestand tegen de schadelijke effecten van ultraviolette (UV) straling van de zon. Hierdoor blijft het materiaal langer kleurvast en behoudt het zijn oorspronkelijke uitstraling.
 5. Flexibiliteit: PVC-zeil is flexibel en kan gemakkelijk worden gevouwen, gebogen en gevormd naar verschillende toepassingen. Dit maakt het ideaal voor het maken van tenten, luifels en andere constructies.
 6. Onderhoudsvriendelijk: PVC-zeil is relatief eenvoudig te onderhouden. Het kan worden gereinigd met milde zeep en water om vuil en vlekken te verwijderen.
 7. Verschillende diktes: PVC-zeil is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van lichtgewicht tot zwaargewicht, afhankelijk van de toepassing. Zwaardere zeilen zijn over het algemeen duurzamer en geschikter voor intensief gebruik.
 8. Veelzijdigheid: Vanwege de waterdichtheid en duurzaamheid wordt PVC-zeil veel gebruikt voor zeildoeken, vrachtwagenzeilen, partytenten, luifels, dekzeilen, zwembadafdekkingen en meer.

Over het algemeen staat PVC-zeil bekend om zijn uitstekende prestaties in diverse weersomstandigheden en wordt het vaak gekozen voor toepassingen waar betrouwbaarheid en bescherming tegen de elementen essentieel zijn.

Zeilsoort: PE

 1. Waterbestendigheid: PE-zeil is waterbestendig en kan bescherming bieden tegen regen, vocht en andere vormen van neerslag. Het is geschikt voor gebruik buitenshuis, zoals voor dekzeilen en tijdelijke beschutting.
 2. Lichtgewicht: PE-zeil is over het algemeen licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen is. Dit maakt het handig voor situaties waar mobiliteit belangrijk is.
 3. Duurzaamheid: Hoewel PE-zeil niet zo duurzaam is als PVC-zeil, kan het nog steeds behoorlijk resistent zijn tegen slijtage en scheuren. Het kan een goede optie zijn voor kortetermijngebruik of lichte toepassingen.
 4. Betaalbaarheid: PE-zeil is meestal betaalbaarder dan andere materialen zoals PVC. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor bepaalde toepassingen.
 5. Gemakkelijk te reinigen: PE-zeil is relatief eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Het kan worden afgeveegd met een vochtige doek of mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
 6. Weerbestendigheid: PE-zeil is bestand tegen de effecten van UV-straling en kan behoorlijk goed presteren in zonnige omgevingen zonder snel te vervagen of te degraderen.
 7. Flexibiliteit: PE-zeil is flexibel en kan worden gevouwen, opgerold en opgeslagen wanneer het niet in gebruik is. Dit maakt het handig voor tijdelijke toepassingen.
 8. Veelzijdigheid: PE-zeil wordt vaak gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder tijdelijke luifels, afdekzeilen voor tuinmeubilair, kampeertenten, bouwprojecten en meer.

Over het algemeen is PE-zeil een veelzijdig materiaal dat geschikt kan zijn voor lichtere toepassingen waar duurzaamheid en kostenbeheersing belangrijk zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat PE-zeil over het algemeen minder duurzaam is dan PVC-zeil en mogelijk minder geschikt is voor zwaardere of langdurige toepassingen.

Gegalvaniseerd metalen frame

 1. corrosiebestendigheid: Gegalvaniseerd metaal is behandeld met een laag zink, wat het extreem corrosiebestendig maakt. Deze laag biedt bescherming tegen roest en corrosie, waardoor het metaal langer meegaat, zelfs in vochtige of agressieve omgevingen.
 2. Duurzaamheid: Gegalvaniseerd metaal is zeer duurzaam en kan bestand zijn tegen slijtage en stoten. Het is bestand tegen mechanische schade en behoudt zijn structurele integriteit.
 3. Lange levensduur: Vanwege de corrosiebestendigheid en duurzaamheid heeft gegalvaniseerd metaal over het algemeen een lange levensduur, zelfs in veeleisende omstandigheden.
 4. Weerbestendigheid: Gegalvaniseerd metaal is bestand tegen de effecten van verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, zon, vorst en hitte. Het kan buiten worden gebruikt zonder dat het snel degradeert.
 5. Sterkte: Gegalvaniseerd metaal behoudt zijn mechanische sterkte en structuur, zelfs bij blootstelling aan zware belastingen. Hierdoor is het geschikt voor structurele toepassingen.
 6. Gemakkelijk te onderhouden: Gegalvaniseerd metaal vereist over het algemeen minimaal onderhoud. Regelmatig schoonmaken en inspecteren kan helpen om de levensduur te verlengen.
 7. Veelzijdigheid: Gegalvaniseerd metaal wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen, waaronder constructie, automotive, landbouw, hekwerk, leuningen, watertanks en meer.
 8. Milieuvriendelijk: Het galvanisatieproces zelf is relatief milieuvriendelijk, en gegalvaniseerd metaal is volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan duurzaamheid.
 9. Esthetiek: Afhankelijk van de toepassing kan gegalvaniseerd metaal een karakteristieke zilvergrijze uitstraling hebben die esthetisch aantrekkelijk kan zijn.

Kortom, gegalvaniseerd metaal is een veelzijdig, duurzaam en corrosiebestendig materiaal dat in veel industrieën en toepassingen wordt gebruikt vanwege zijn uitstekende prestaties en lange levensduur. Het is een populaire keuze voor buitentoepassingen en structurele projecten waarbij weerstand tegen corrosie van cruciaal belang is.