Waar moet ik op letten bij een biertafelset?

Biertafelsets zijn er in allerlei soorten, kleuren en afmetingen. Meestal varieert de breedte van de tafel tussen de 50 en 80cm. Ook de lengte van de biertafels zijn er in veel soorten, je vindt deze in 120cm, 180cm of 220cm lang.In de kwaliteit van biertafelsets zit tussen de verschillende aanbieders wel grote verschillen.
Deze verschillen zitten voornamelijk in het frame, de dikte van het blad gebruikte materialen en de kwaliteit van lakken.
De meeste bouwmarkten bieden wel een biertafel met banken aan. Dit zijn over het algemeen biertafels uit de goedkopere klasse met een minder lange levensduur. Daarnaast is het houten blad bij de bouwmarkt biertafels en banken meestal opgebouwd uit allerlei losse plankjes.
 

kijk goed naar de volgende eigenschappen van de biertafel sets, hier zitten veel verschillen in!

  1. Gebruikte materialen
  2. Bladen gemaakt uit volle verlijmde klanklengtes?
  3. Dikte van de bladen van zowel de tafel als banken
  4. Zitten er balkjes onder de bladen ter versteviging
  5. Materiaaldikte van het metalen frame
  6. Soort kliksysteem
  7. Kwaliteit (aantal keren) van aflakken
  8. Afwerking van de onderstellen

De biertafels worden of allerlei manieren gebruikt. Als picknicktafel in de zomermaanden of als terrastafel. Zelfs binnenshuis worden de biertafels steeds vaker gebruikt. Gebruik hiervoor wel de beschermdoppen voor onder de poten om ervoor te zorgen dat je geen krassen op de vloer krijgt.